Top Italian style
Image default
Shopping

Vakantie Toscane

Vakantie Toscane,

het blijft een heerlijke vakantiebestemming met in de zomer hoge temperaturen en als je aan de Toscaanse kust verblijft zorgt een frisse zeewind voor de nodige verkoeling.

Op vakantie naar Toscane kunt je op velerlei manieren organiseren – Uiteraard is het een autovakantie bestemming, dus met de auto kan prima – veel mensen rijden naar het zuiden in 2 dagen en plannen een overnachting in Zuid Duitsland, Zwitserland of Noord Italië, afhankelijk van hoe voorspoedig de reis gaat. Maar er zijn ook dagelijkse vliegverbindingen op Pisa, Florence en Rome (voor bijvoorbeeld een verblijf in de Maremma), waar je met een huurauto zo op weg bent naar je vakantiehuis, appartement of agriturismo.

 Agriturismo Toscane

Als je op zoek bent naar rust en het authentieke Toscane dan is dit type accommodatie een aanrader. Het zijn  vaak prachtig gerestaureerde oude boerenhoeves, onderverdeeld in een aantal appartementen van locaties met 2 of 3 appartementen tot maximaal 9 appartementen met alle hedendaagse luxe. Lekker kleinschalig dus weg van de massa. Een mooi gesitueerd zwembad met ligbedden ontbreekt uiteraard niet. Vaak is er een eigen restaurant waar men met de lokale producten heerlijke gerechten klaarmaakt waar je de vingers bij aflikt. Toscane vakantie met kinderen. Ook gezinnen met kinderen hebben het hier prima naar de zin want een agriturismo is vaak  een boerenbedrijf waar de kippen, schapen en ander vee nog vrij rond loopt en natuurlijk wijngaarden en olijfbomen volop aanwezig zijn. Bij de mooi aangelegde zwembaden vind je vaak een apart kinderbad en allerlei speeltoestellen, zodat de kinderen volop kunnen genieten terwijl pa en ma van een goed boek en een heerlijk glas wijn genieten. 

Stranden Toscane

Als je niet te ver in het binnenland van Toscane verblijft is een bezoek aan een van de prachtige stranden van de Toscaanse kust zeker een aanrader. Deze zogenaamde Etruskische kust strekt zich uit van Pisa tot aan Piombino een biedt tal van heerlijke stranden b.v. in San Vincenzo heb je een te gek zandstrand waar het strand zeer geleidelijk afloopt in de zee, ideaal voor kleine peuters alhoewel je natuurlijk toch altijd alert moet zijn. Een tip: ga ’s ochtends vroeg of na 4 uur ’s middag naar het strand. Midden op de dag is het vaak veel te warm – ook de Italiaan zie je rond 11.30 uur inpakken voor de lunch en een siësta en pas naar 16.00 uur weer terugkeren naar het strand – en vergeet je parasol niet. 

Vakantiehuizen Toscane

Als je echt verzekerd wilt zijn van een goede accommodatie die geheel aan je wensen voldoet en waar je de gedroomde vakantie van je leven hebt, kun je het beste bij een landenspecialist boeken. Die is immers  helemaal ingevoerd in ‘zijn’ gebied en kent er elke heg en steg. Je ontvangt specifieke en gedetailleerde reisinformatie over de omgeving, de activiteiten en evenementen, die u nergens anders krijgt. Voor Toscane is Tritt – Case in Toscane zo’n specialist met een ruime selectie aan accommodaties van Luxe vakantievilla, Residences, charme hotels tot Agriturismo verblijven. Je krijgt hier een goed persoonlijk advies en er wordt met je meegedacht over je specifieke wensen. Benvenuto (Welkom) in Toscane.