Top Italian style
Image default
Business

Luxe dienbladen

Waar gebruik je dienbladen voor?

Bij een dienblad denk je misschien meteen aan een dienblad om glazen op te zetten, maar een dienblad kan veel meer zijn dan dat alleen. Tegenwoordig zijn er veel dienbladen die als woondecoratie dienen. Je kunt dan verschillende accessoires op het dienblad plaatsen. Zo staat alles mooi geordend bij elkaar op tafel. Dit is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je ziet vaak dat er accessoires als vazen, kaarsen, potjes en geurstokjes op de dienbladen neergezet wordt. We verkopen ook een vaas zwart glas.

Welke verschillende soorten dienbladen zijn er?

Je hebt veel verschillende soorten dienbladen, voor iedereen is er dus wel een dienblad dat bij je woonstijl past. Je hebt bijvoorbeeld houten dienbladen, glazen dienbladen of metalen dienbladen. Er zit natuurlijk ook veel verschil in grootte, vorm en kleur. Zo heb je lange rechthoekige dienbladen, maar ook juist ronde dienbladen. Je ziet ook vaak dan de rand van het dienblad een patroon heeft of de bodem van glas is. Het lijkt dan veel op een spiegel. Er is dus altijd wel een dienblad te krijgen die past bij jouw interieur en waar al je accessoires op passen. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een dienblad?

Het is belangrijk dat het dienblad past bij de accessoires die je erop zet, maar ook moet het passen bij de rest van je interieur. Het is bijvoorbeeld mooi als de kleur van de dienbladen met woondecoratie vaker terugkomt in het interieur. En ook de materiaalsoort is hier een belangrijk onderdeel in. Als je veel houten accessoires hebt is het mooi om ook voor een houten dienblad te kiezen. Let er dan ook op dat de kleur van het hout (ongeveer) hetzelfde is als het andere hout in je interieur.

Ik hoop dat je na het lezen van deze tekst geïnspireerd bent geraakt over dienbladen als woondecoratie en dat je zelf een dienblad aan gaat schaffen voor in je interieur.