Top Italian style
Image default
Pets

Een zadel vinden dat bij je past

Een zadel is één van de belangrijkste uitrustingstukken voor je paard. Een goed zadel maakt het verschil tussen een comfortabele rit en een rit waar je uiteindelijk zelfs blessures aan over kunt houden. Een zadel is een flinke investering maar wanneer je voor een goed merk kiest heb je er jarenlang plezier van. Kies altijd voor een zadel van hoogwaardige materialen dan heb je gegarandeerd jaren aan een stuk een geweldige rit!

Kies voor een zadel met hoogwaardige materialen

Een zadel is flink aan de maat en kan dan ook behoorlijk zwaar zijn. Erreplus heeft bijvoorbeeld zadels met een fiberglass boom, wat veel lichter is dan traditionele materialen. Stiksels zijn bij voorkeur van nylon. Dit is niet alleen erg sterk materiaal dat weinig slijt, het is ook nog eens diervriendelijk gemaakt.

Een zadel dat bij je activiteit past

Een zadel kun je gebruiken voor verschillende activiteiten. We hebben het Erreplus zadel al even genoemd maar ook hierbij heb je de keuze uit verschillende varianten. Van dressuurzadels tot springzadels. En van freestyle en westernzadels tot boomloze zadels voor een hele reeks aan activiteiten. Ga altijd langs bij een specialist en laat je adviseren over de beste optie in jouw situatie. Neem foto’s van je paard mee zodat je het beste advies krijgt en met een goed zadel naar buiten loopt.

Een ergonomisch zadel is ook comfortabel voor je paard

Jij bent als ruiter natuurlijk belangrijk en het is belangrijk dat een zadel lekker zit. Maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor je paard! Kies bijvoorbeeld voor een zadel waarvan de boom aan de voorkant wat meer open staat. Zo heeft je paard meer vrijheid bij de schouders. Heb je een paard of pony die nog in de groei is? Ga dan op zoek naar een zadel met een aanpasbare boommaat en aanpasbare onderkussens.